top of page
Kajaksejlads i Sunset

Venø

En ø i  “Limfjorden”, der som bekendt går gennem det jyske fastland og forbinder Vesterhavet med Kattegat.

Venø omtales ofte som Limfjordens Hjerte, da den nordlige del af øen er formet som et hjerte.

Placeret i den nordvestlige del af Danmark, blev Venø dannet under istiden og af stenalderens vand. Den er 7,5 km lang og 1,5 km på det bredeste. 

Venø er i dag en del af Unesco Geopark Vestjylland. På trods af sin størrelse har øen en mangfoldighed af natur med både grønne marker, brune heder, stejle skrænter og skovområder.

Når du ror eller padler rundt på øen, vil både  havfugle og ringsæler følge dig et på et stykke af din vej.

De sidste vikinger

Venø er en smal aflang ø, der næsten peger nord syd. Mod øst vil du ro og padle langs kysten i Venø Bugt (Venøbugten), hvor vandet er åbent og udsat for østenvind og bølger.

Mod vest ligger Venø Sund (Venøsund), som er et mere beskyttet farvand mellem Venø og fastlandet mod vest. I 1085 samlede kong Knud II af Danmark en kæmpe vikingehær om bord på 1600 skibe for et sidste forsøg på at erobre England.

 

Flåden var ankret op i Venø Sund, beskyttet, men stadig tæt på udløbene i Vesterhavet. De ventede  på gunstig østenvind. Vinden kom dog ikke. Mændene og høvdingene gjorde oprør mod kongen og drog  hjem. Det siges at være afslutningen på vikingetiden.

Ved dette års Venø Rundt samles vi igen – cirka 939 år senere.

 

Venø rundt logo.png
LITEBOAT-Black_Cirkel_SoMe.png

Regler og sikkerhed

 

1. Alle tilmeldinger af robåde, kajakker, surfski, SUP mv. skal foretages med angivelse af antal besætningsmedlemmer. Fuld betaling skal være modtaget senest 1. juni 2024.

 

2. Endelig bekræftelse af deltager/besætningsmedlemmer og deres navne udfyldes på et startdokument til sikkerhedsbriefing (skipper møde).

 

3. Alle holdskippere (på hver båd, kajak, SUP mv.) skal deltage i sikkerhedsbriefing før deres start. Alle er velkomne til sikkerhedsbriefingen. Alle medlemmer af besætningen skal have set sikkerhedsinstruktionen ("Team Safety-document") inden de kan starte.

 

4. Team Safety Document indeholder al opdateret information vedr ruten, navigation, vejr og sikkerhed.

 

Start, rute og mål.

 

5. Der er 2 startgrupper.
 

Start 1: ”The early morning group” starter mellem kl. 0500 og 0700. Besætningerne skal deltage i skippermødet om aftenen den 7. juni kl. 2000.

 

Start 2: ”Daggruppen” starter mellem kl. 1000 og 1200. Besætningerne skal deltage i skippermøderne den 7. juni kl. 2000 eller den 8. juni kl. 08.30, 09:30 eller kl. 10.30.

6 . Dit/jeres starttidspunkt inden for startgruppen er valgfrit. Når du/I ønsker at gå på vandet, melder man det til "løbskontoret".   Startdokument og Team Safety-dokumentet fra "skippermødet" (sikkerhedsbriefing) skal fremvises.

 

7. "Løbskontoret" giver tilladelse "go" til at gå på vandet (start fra enten strand eller anløbsbro). Tiden for deltageren /holdet starter når der gives  "go" til at gå på vandet.

 

8.. Rute:  Venø rundt 

 

9. Tidtagning styres af Venø Rundt ”løbskontoret".  

 

10. Mål og sluttid bliver ved anmeldelse af at man er tilbage til "løbskontoret". Deltagere, hold og tider opdateres på hjemmesiden,

 

Sikkerhed

 

11. Alle holdmedlemmer skal medbringe passende redningsvest, tøj, væske og mad for at være sikre under løbet.

 

12. Ethvert hold/fartøj skal medbringe en fuldt opladet mobiltelefon. Telefonens opkaldsnummer skal skrives på startdokumentet. 

 

bottom of page